HTML

Asztalfióka

Ezt a blogot - ellentétben más írásaimmal - valószínűleg a kutya sem fogja olvasni. Így viszont szabadon írhatok mindenről, mindenfélét - ahogy tényleg gondolom. Öncenzúra nélkül. (Mert Magyarországon nincs cenzúra, ááá, dehogy. ) Szóval minden megjelenhet - ahogy régen abban a bizonyos asztalfiókban.

Friss topikok

  • : Hát remélem, hogy majd sikerül...valami. (2010.04.12. 16:04) Április 11
  • Kivlov: "2010-ben a volt szoci szavazók fntorogva, Hunvald, Cusi miatt enyhe undorral, de csak elmennek, ... (2009.12.01. 20:01) Még egyszer a medvebőrről
  • Sziporka88: Best Of Michael Jackson: a 33 legnagyobb sláger! Töltsd le teljesen ingyen a popkirály életműválog... (2009.07.01. 16:14) Jacko, az átlagember

Linkblog

Csak ürügy

2010.10.27. 14:20 nybo

Bevallom, egy Mandiner.hu-s fórumbejegyzés adta az ötletet a mostani poszthoz. Jelenleg mindenki azzal van elfoglalva, hogy a 98 százalékos különadó alkotmánybírósági elmeszelése miatt a Fidesz most visszavág, és megbünteti az AB-t.

Noha meggyőződésem, hogy ez csak ürügy. Az ugyanis, hogy cirka egymilliárd nem folyik be a költségvetésbe, szinte nem oszt, nem szoroz. Persze, szimbolikus jelentősége van a dolognak, hiszen az efféle elszámoltatás, a kirívóan pimasz végkielégítések megadóztatása a Fidesz ígéreteinek fontos eleme volt. De az eb mégsem itt van elhantolva.

A parlament elé terjesztett javaslat szerint ugyanis nem csak ebben az ügyben nem dönthetne ezután az AB, hanem más ügyekben sem. Olyan apróságokban sem hozhatna akár elmarasztaló határozatot, mint a bankadó vagy éppen a nyugdíjpénztári pénzek befagyasztása. Semmilyen olyan kérdésben nem dönthetne, amelyről nem lehet népszavazást sem tartani.

Ha fenntartjuk, hogy a gazdaság az alfa és az omega, akkor innen már érthető a dolog. Amíg ugyanis a végkielégítések különadója nem tétel, a bankadó illetve a nyugdíjpénztárak adója-elvonása már igen. Olyannyira az, hogy ha ez a sok száz milliárd kiesik, akkor valóban nem marad más út, mint az MSZP-IMF duó által oly hőn áhított megszorítás.

Úgyhogy meggyőződésem, hogy a mostani lépés csak ürügy. S hálás ürügy, hiszen sokkal jobban kommunikálható, mint a magánnyugdíjpénztárak ügye. Azt akarja Ön, hogy a békávés Eleonóra asszony hazavihesse azt a sok tízmilliót? Na, ugye, hogy nem. Mi sem, úgyhogy még az Alkotmányt is módosítjuk az ügy érdekében.

Ilyen felvetéssel kérdéses, a megszokott bérrettegők mellett ki megy el majd az amúgy önmagában is érdekes LMP-MSZP közös tüntetésre például...

Úgyhogy a jelek szerint a szándék érthető, sőt, talán így még el is fogadható. A módszer kapcsán viszont annyit le kell szögezni: a Fidesz ezzel a lépéssel persze átkelt a Rubiconon. Meggyőződésem, hogy demokraták, és legalább a túlsó partján megállnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalfioka.blog.hu/api/trackback/id/tr82402868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása