HTML

Asztalfióka

Ezt a blogot - ellentétben más írásaimmal - valószínűleg a kutya sem fogja olvasni. Így viszont szabadon írhatok mindenről, mindenfélét - ahogy tényleg gondolom. Öncenzúra nélkül. (Mert Magyarországon nincs cenzúra, ááá, dehogy. ) Szóval minden megjelenhet - ahogy régen abban a bizonyos asztalfiókban.

Friss topikok

  • : Hát remélem, hogy majd sikerül...valami. (2010.04.12. 16:04) Április 11
  • Kivlov: "2010-ben a volt szoci szavazók fntorogva, Hunvald, Cusi miatt enyhe undorral, de csak elmennek, ... (2009.12.01. 20:01) Még egyszer a medvebőrről
  • Sziporka88: Best Of Michael Jackson: a 33 legnagyobb sláger! Töltsd le teljesen ingyen a popkirály életműválog... (2009.07.01. 16:14) Jacko, az átlagember

Linkblog

Oszd meg és uralkodj!

2010.10.15. 08:49 nybo

Ügyesen sakkozik Orbán manapság, ezt lassan már ellenfelei is kénytelenek elismerni. Az iszapkatasztrófa kezelése kiérdemelt egy piros pontot, most pedig az elemzők és az MSZP által várva-várt megszorítások helyett húzott egy váratlant.

A különadók kapcsán érzékelhető egyfajta megosztottság, ami alighanem tudatos előkészítő munka eredménye. A kereskedelmi cégek adója miatt a Tesco megtépte ruháit és a munkahelyteremtést féltette, míg a CBA mosolyogva jelentette be: megértik, elfogadják, és az adót nem is lehet a fogyasztókra hárítani.

Az energetikai ágazatban a MOL-os Hernádi szinte azt mondta, semmi gond, nem kell nagy feneket keríteni az ügynek. Az EMFESZ közölte, elfogadja, megérti - az E.ON egyelőre sunnyog.

A jelek szerint az ágazatok megosztása jól sikerült, nincs egységes ellentábor - és fellépés se. Sőt, a kormánnyal jó viszonyban álló felek kifejezetten kiállnak az adó mellett (Hernádi, Demján, Lázár-testvér stb.). Márpedig ők az ágazat meghatározó szereplői, s ha nem lépnek fel ellene (a kereskedelemben például nem emelnek árat), akkor a versenytársak sem tudják megtenni. Így viszont hiteltelen lesz az MSZP sikoltozása, hogy a lakosság fizeti meg ezt is (már amennyire az MSZP bármely megszólalása hiteles még egyáltalán...)

S az, hogy ellenfelei is kénytelen-kelletlenül fejet hajtanak, jól mutatja: akadt olyan - persze név nélkül - nyilatkozó MSZP-s vezető politikus, aki felvetette: ha ez Orbánnak bejön, előbb utóbb meg kell kérdezni Gyurcsányt és Bajnait, ők miért nem lépték ezt meg...

 

Ui: Az egyetlen necces pont a nyugdíjbefizetések ügye. Kérdés, mennyire jön át itt az MSZP és a pénztárak kommunikációja. Kiderül. Meg az is, miként kapják vissza a pénzt a befizetők. Bár erre várni kell, úgy 2012-ig.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán tesco adó mol cba

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalfioka.blog.hu/api/trackback/id/tr102373294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása