HTML

Asztalfióka

Ezt a blogot - ellentétben más írásaimmal - valószínűleg a kutya sem fogja olvasni. Így viszont szabadon írhatok mindenről, mindenfélét - ahogy tényleg gondolom. Öncenzúra nélkül. (Mert Magyarországon nincs cenzúra, ááá, dehogy. ) Szóval minden megjelenhet - ahogy régen abban a bizonyos asztalfiókban.

Friss topikok

  • : Hát remélem, hogy majd sikerül...valami. (2010.04.12. 16:04) Április 11
  • Kivlov: "2010-ben a volt szoci szavazók fntorogva, Hunvald, Cusi miatt enyhe undorral, de csak elmennek, ... (2009.12.01. 20:01) Még egyszer a medvebőrről
  • Sziporka88: Best Of Michael Jackson: a 33 legnagyobb sláger! Töltsd le teljesen ingyen a popkirály életműválog... (2009.07.01. 16:14) Jacko, az átlagember

Linkblog

Nyugdíj, a csodafegyver

2010.01.09. 15:23 nybo

A Fidesz pár hét múlva alighanem elátkozza a pillanatot, amikor kitalálták, jó lenne a  Figyelőnek nyilatkozni. Pláne nyugdíj-ügyben, ami önmagában ingoványos talaj. Azt a kutya sem fogja érteni, hogy "felosztó-kirovó rendszerű" meg "befizetésből finanszírozni". Tök mindegy, hogy igazuk van-e avagy nem, jobb-e ez a modell avagy nem. Az úgysem érdekel senkit. Bonyolult a népnek. Nem érti meg szinte senki.

Azt viszont mindenki érti, hogy a Fidesz elveszi a nyugdíjat. Volt már rá példa, 19 ezer forintos csekk, ami valszeg - több más mellett - választási győzelmet ért. Nem csoda, hogy ráugrottak a szocik: előbb Keller László emelkedett szólásra a nyugdíjasok védelmében , majd már nehéztüzérséget küldtek csatasorba (már amennyiben Mesterházy az, erről azért nem vagyok meggyőzve, de mégis ő a minelnökjelölt). Végül a nyugdíjasok állandó szószólója, Kórózs Lajos is megszólalt, ő már konkrétan azt közölte, a Fidesz 15-20 százalékkal megnyirbálná a nyugdíjakat. Emellett mindenkinek 70 éves koráig kellene dolgozni (most azzal ne foglalkozzunk, hogy a lakosság egy része meg se éri ezt a kort, legalább nem kell egyáltalán nyugdíjat fizetni).

Erre az egészre Varga Mihály próbált vicces lenni (nem sikerült), illetve Szíjjártó elmondta, hogy Gyurcsány a hibás vagy valami hasonló. Ezt a reakciót tekintve önmagában is komoly kételyeim vannak, hogy elég.

Arra mondjuk elég, hogy megint kísérthessen 2002.

Mert a nyugdíj-ügy egyszer már volt csodafegyver. Kár, hogy erre csak a szocik emlékeznek.


 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány mszp fidesz nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalfioka.blog.hu/api/trackback/id/tr251659136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása