HTML

Asztalfióka

Ezt a blogot - ellentétben más írásaimmal - valószínűleg a kutya sem fogja olvasni. Így viszont szabadon írhatok mindenről, mindenfélét - ahogy tényleg gondolom. Öncenzúra nélkül. (Mert Magyarországon nincs cenzúra, ááá, dehogy. ) Szóval minden megjelenhet - ahogy régen abban a bizonyos asztalfiókban.

Friss topikok

  • : Hát remélem, hogy majd sikerül...valami. (2010.04.12. 16:04) Április 11
  • Kivlov: "2010-ben a volt szoci szavazók fntorogva, Hunvald, Cusi miatt enyhe undorral, de csak elmennek, ... (2009.12.01. 20:01) Még egyszer a medvebőrről
  • Sziporka88: Best Of Michael Jackson: a 33 legnagyobb sláger! Töltsd le teljesen ingyen a popkirály életműválog... (2009.07.01. 16:14) Jacko, az átlagember

Linkblog

Pécsi hullámok

2009.10.07. 16:49 nybo

Ha a Fidesz az alanti poszt felvetései ellenére mégis megnyerné a választást ;), nagyjából sejthető ellenszélbe kerülne. Az első perctől kezdve, sajtóban, véleményekben, írásokban, neten.

Ha valaki már most kíváncsi, milyen lesz az új világ, olvassa el ezeknek a cikkeknek a kommentjeit:

Éjjeli hatalomátvétel a vízműnél

Elfoglalták a Vízmű irodaházát

Összevissza arról van szó, hogy Páva Zsolt, Pécs tavasszal megválasztott fideszes polgármestere visszavette a vízművet a francia multitól. Azt a vízművet, amelyiknek víziközművagyona a törvény szerint is Pécs önkormányzatáé, azt elidegeníteni nem lehet. Attól a francia multitól, amelyik egy, a várossal kötött szerződésben garantált képlettel olyan szépen tudta emeltetni az elmúlt években a vízdíjat, hogy csak két megyei jogú városban drágább a víz, mint Pécsett. Emellett bevásárolt a pécsiektől befolyt pénzből a fél Dunántúl vízitársaságaiban - de ebből persze Pécsre már nem jött vissza pénz.

Erre az ember azt gondolná, hogy Pávát pajzsra emelik, mert elzargatta a multit, s létrehoz egy tiszta önkormányzati céget. Ám a cikkek kommentjeiben szinte nincs más, mint "Zsóti" b.sztatása, és a multi dicsérete, hogy mennyit is ruházott be Pécsett (az ember a vége felé már azt hiszi, hogy nem is a SUEZ volt eddig Pécsett, hanem Kalkuttai Teréz anya szolgálóleányai). Persze, az jogos felvetés, hogy az ügy miatt alighanem kártérítést kell fizetni a multinak, de ezt meg tudja oldani az új cég, a bevételeiből. Ahogy hasonlóra volt példa Pécsett: visszavették a szemétszállító Biokomot egy szintén francia partnertől. Volt azonban egy lényeges különbség: akkor a polgármestert az MSZP-s Toller Lászlónak hívták. Nem is volt semmi apelláta, állva tapsolt mindenki.

Namost én nem gondolom a pécsiekről, hogy ilyen hülyék, s ezt az egész helyzetet ne látnák be, legalább a vízszámla érkezésekor. Azt viszont igenis gondolom, hogy valaki nagyon ráállt a helyi hírportálokra, a véleményt befolyásolandó - ami még jól jöhet egyeseknek. Biztos vannak olyan helyi vélemények, amelyek szerint a multi jó, Pécs polgármestere rossz - de hogy szinte az összes vélemény ez legyen, az minimum fura.

De akkor honnan jöhet ez a rengeteg egyívású hozzászólás? Nem tudni. Csak sejthetjük. De ha a SUEZ-től tolják a kommentek jó részét, az a kisebbik baj. Ha a helyi MSZP-től, az a nagyobb.

Szólj hozzá!

Címkék: pécs mszp fidesz vízmű

A bejegyzés trackback címe:

https://asztalfioka.blog.hu/api/trackback/id/tr381434401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása